Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 923

Kunstenaarsduetten 6

Kunstenaarsduetten 6
Cursuscode: 923

Zes dubbelportretten komen aan bod: naast Russen als Vrubel en Levitan, ook textielkunstenaars als Sheila Hicks en Magdalena Abakanowicz. De Franse symbolisten zijn vertegenwoordigd met Moreau en Redon; beeldhouwers Barye en Mendes da Costa; de Engelsen Hockney en Kitaj en tot slot twee lichtkunstenaars: de Griekse Chryssa naast Jan van Munster.

De cursus Kunstenaarsduetten 6 is de zesde cursus in een reeks waarin telkens twee kunstenaars naast elkaar worden gezet. De cursus is het vervolg op Kunstenaarsduetten 5, maar omdat er weer nieuwe kunstenaars aan bod komen, zijn de cursussen ook prima los van elkaar te volgen. 

 

Donderdag 9 mei 2019
6 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 11:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 75,00 Betaling in 0 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. C. (Carla) Hendriks
11:15 - 12:45
Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
C. (Carla) Hendriks
C. (Carla) Hendriks
Mevr. (Carla) Hendriks volgde aan de Academie voor Beeldende Vorming te Amersfoort een opleiding tot leraar beeldende vorming en kunstgeschiedenis. Zij was lange tijd werkzaam in het middelbaar onderwijs. Daarnaast studeerde zij kunstgeschiedenis in Leiden. Tijdens en na haar studie verbleef zij meerdere malen en voor langere tijd in Rome en Florence voor onderzoek. Tevens werkte zij als reisleider naar o.a. Rome en Venetië. Sinds 2004 is zij verbonden aan de MOVO als docent kunstgeschiedenis.