Bestellijst

Geen bestellingen

In de media

 
De Rotterdamse Volksuniversiteit in de media
 
De Rotterdamse Volksuniversiteit staat als oudste cursusinstituut van Rotterdam regelmatig in de belangstelling. Verschillende kranten, radioprogramma's en tijdschriften, maakten bijvoorbeeld een item over het honderdjarig jubileum en de open dag met burgemeester Aboutaleb en Wim Pijbes op 13 januari 2018. Een overzicht.
 
Aboutaleb, liefhebber van poëzie, NRC Handelsblad, 27 januari 2018
Het NRC plaatste een column over het Volkscollege van Aboutaleb over Arabische Poëzie. Bekijk.
 
Honderd jaar Rotterdamse Volksuniversiteit, De Nieuwspeper, 24 januari 2018
De Nieuwspeper, een bijlage in dagblad Metro met 'pittig en inspirererend nieuws over Rotterdam' publiceerde een artikel over de Volkscolleges van Aboutaleb en Pijbes tijdens de open dag. Daarnaast publiceerden ze het gedicht dat stadsdichter Derek Otte ons cadeau deed. Bekijk.
 
Gastles Aboutaleb zo druk dat vensterbank het begeeft, AD Rotterdams Dagblad, 15 januari 2018
Tijdens de open dag op 13 januari 2018 gaf burgemeester Aboutaleb een Volkscollege. Het was afgeladen in de grootste zaal, zelfs zo druk dat de vensterbank het begaf. En dat is nieuws! Het AD Rotterdams Dagblad een groot artikel over de Volksuniversiteit. Bekijk.
 
 
Honderd jaar Volksuniversiteit Rotterdam, Puntkomma
In Puntkomma, een tijdschrift over Rotterdamse kunst en cultuur, schrijft Hugo Bongers over het heden en verleden van de Volksuniversiteit. Bekijk.
 
College van burgemeester Aboutaleb en Wim Pijbes, Havenloods, 10 januari 2018
De Havenloods kondigde de open dag van 13 januari 2018 en de Volkscolleges van Burgemeester Aboutaleb en Wim Pijbes aan met een leuke foto van de Nederlandse les en een artikel. Lees het hier terug.
 
Stadsdichter doet Volksuniversiteit Rotterdam gedicht cadeau, 10 januari 2018
Als eerste publiceerde het AD Rotterdams Dagblad op 10 januari het gedicht dat stadsdichter Derek Otte ons cadeau deed. Bekijk.
 
Volksuniversiteit 100 jaar veelzijdig, Oud-Rotterdammer, 9 januari 2018
De Oud-Rotterdammer plaatste een paginagroot interview met onze kunstdocent Harrie Verheijen en vaste cursist Engel Clarijs over het heden en verleden van de Rotterdamse Volksuniversiteit. Lees het terug!
 
Column Willem Pekelder in NRC Handelsblad, 23 december 2017
NRC-columnist Willem Pekelder schreef een ode aan Ida van Dugteren, de vrouw die de Volksuniversiteit eigenhandig 40 jaar overeind hield, maar nooit officieel de titel van directeur kreeg. "Zo ging dat in ongeëmancipeerde tijden." Lees de column terug.
 
Sanneke van Hassel in Kunststof Radio 1 over het jubileumboek, 11 december 2017
Vanavond vertelt schrijfster Sanneke van Hassel in het radioprogramma Kunststof op NPO Radio 1 over de geschiedenis van de Volksuniversiteit en haar boek Wat maakt u van het leven? Honderd jaar Rotterdamse Volksuniversiteit. Luister het interviewterug.
 
Historisch artikel in Kroniek Roterodamum
Roterodamum, de historische vereniging van Rotterdam, wijdde in haar Kroniek een artikel aan de geschiedenis van de Rotterdamse Volksuniversiteit. Lees het artikel terug.
 
Column Ernest van der Kwast, AD Rotterdams Dagblad, 18 november 2017  
De Rotterdamse schrijver Ernest van der Kwast schreef op 18 november een column in het Rotterdamse Dagblad met de titel 'Nooit te oud om te leren'. Na honderd jaar is er voor de Volksuniversiteit "geen enkele reden om nostalgisch te doen". Lees de column terug.
 
 

 
Middag aan de Maas, geschiedenisprogramma op Radio Rijnmond, 31 augustus 2017
Radio Rijnmond gaf deze zomer aandacht aan het 100-jarig bestaan van de Rotterdamse Volksuniversiteit in het geschiedenisprogramma Middag aan de Maas. Directeur Theo Ruijter vertelt hierin uitgebreid over onze bewogen geschiedenis en de belangrijke rol die de Volksuniversiteit tijdens verschillende perioden in de stad op zich heeft genomen. Luister het programma hier terug.
 

Volksuniversiteit bij jubileum nog fier overeind, AD Rotterdams Dagblad, 9 augustus 2017
De Volksuniversiteit bestaat 100 jaar. Ooit opgericht om het volk te 'verheffen' en inmiddels uitgegroeid tot een cursusinstituut met 4.500 tot 5.000 cursisten per jaar. De Volksuniversiteit zorgde in 1917 al voor de algemene ontwikkeling van de Rotterdammer, ongeacht achtergrond, religie en kleur. En daar is in 2017 nog altijd niets aan veranderd. In het Algemeen Dagblad van woensdag 9 augustus blikt directeur Theo Ruijter terug op een eeuw Volksuniversiteit. Bekijk het artikel op de website van het AD